Veel mensen worden ontslagen met wederzijds goedvinden. De arbeidsovereenkomst wordt dan beëindigd door middel van een vaststellingsovereenkomst. Deze vaststellingsovereenkomst wordt daarom ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd. 

Als u als werknemer akkoord gaat met uw ontslag dan heeft u in de meeste gevallen gewoon recht op een WW-uitkering. Wel moet de vaststellingsovereenkomst dan op de juiste manier zijn opgesteld. Het is daarom belangrijk om deze vaststellingsovereenkomst bij ontslag met wederzijds goedvinden altijd te laten controleren. Bij een controle van de beëindigingsovereenkomst wordt ook altijd bekeken of de ontslagvergoeding die in de vaststellingsovereenkomst staat wel hoog genoeg is. Ook beoordelen wij of er wel een reden is voor ontslag en of het dus wel verstandig is voor u om akkoord te gaan met een ontslag met wederzijds goedvinden. 

Kosten

De juridische kosten voor het laten controlen van uw vaststellingsovereenkomst bedragen € 0,00 of  € 450,00 inclusief BTW. Meestal worden de juridische kosten voor het laten controleren van de vaststellingsovereenkomst betaald door de werkgever. Werkgevers bieden namelijk vaak een vergoeding aan om uw vaststellingsovereenkomst te laten controleren. Als uw werkgever bereid is om de juridische kosten voor het controleren van de vaststellingsovereenkomst te betalen dan brengen wij dat tarief in rekening dat uw werkgever vergoedt. In dat geval kost het u dus niets. Is uw werkgever niet bereid om de juridische kosten voor het controleren van de vaststellingsovereenkomst te betalen? Dan brengen wij bij u een aangepast tarief van € 450,00 inclusief BTW in rekening. 

Een eerste telefonisch consult is bij ons altijd gratis.

Over ons

Rechtuit is een initiatief van Advocatenkantoor Rechtdoor (www.rechtdoor.nl). Wij zijn gevestigd in Borne en hebben een bezoekadres in Almelo. Woont u niet in de buurt? Geen probleem! De communicatie kan per mail en per telefoon. Het is niet nodig dat u bij ons op kantoor komt.