Hoe werkt het?

U stuurt ons per e-mail (info@rechtuit.nl):

  • uw vaststellingsovereenkomst (beëindigingsovereenkomst);
  • uw arbeidsovereenkomst(en);
  • uw laatste loonstrook;
  • indien van toepassing het sociaal plan.

In het e-mailbericht geeft u een korte omschrijving van de reden van uw ontslag. Wanneer wij vragen hebben nemen wij contact met u op (telefonisch of per mail). Nadat wij alle benodigde informatie van u hebben ontvangen maken wij een offerte. Nadat u akkoord bent gegaan met die offerte zullen wij het advies opstellen.

Indien u niet akkoord gaat met de offerte zullen wij geen werkzaamheden verrichten en hoeft u ons dus ook niets te betalen.

Nadat u akkoord bent gegaan met de offerte ontvangt u het advies over de beëindigingsovereenkomst binnen twee werkdagen van ons. Met het advies over de beëindigingsovereenkomst sturen wij ook onze factuur mee. Wanneer uw werkgever de kosten vergoedt kan het zijn dat wij onze factuur rechtstreeks aan uw werkgever moeten toesturen. Dat zullen wij dan uiteraard doen.

Wat kunt u van ons verwachten?

U ontvangt van ons een schriftelijk advies. In dat advies bespreken wij de beëindigingsovereenkomst die u ter controle aan ons heeft voorgelegd. Wij bekijken daarbij altijd of de beëindigingsovereenkomst zo is opgesteld dat u recht heeft op een WW-uitkering. Ook berekenen wij altijd of de ontslagvergoeding wel klopt en beoordelen wij of u recht heeft op een hogere ontslagvergoeding. Is er een sociaal plan van toepassing? Dan beoordelen wij of de beëindigingsovereenkomst conform het sociaal plan is opgesteld. 

Nadat u het advies heeft ontvangen kunt u ons altijd bellen als u vragen heeft over het advies of als u met ons wilt overleggen wat u het best kunt doen.

Over ons

Rechtuit is een initiatief van Advocatenkantoor Rechtdoor (www.rechtdoor.nl). Wij zijn gevestigd in Borne en hebben een bezoekadres in Almelo. Woont u niet in de buurt? Geen probleem! De communicatie kan per mail en per telefoon. Het is niet nodig dat u bij ons op kantoor komt.